Minden gyerkőc, aki válaszolt a kérdéseimre a Meglepetésfalnál, ma ajándékba kapott egy tasak instant forró csokit
Mindenképp olyan ajándékot szerettem volna adni lelkes kis játékostársaimnak, amely kapcsolódik a játékhoz, ugyanakkor nekik is érdekes és értékes.
Finom, de főleg egészséges.
Így esett a választásom egy bizonyos instant forró csokira.
Miért esett a választásom pont erre a forró csoki porra?
Több okból választottam a képen látható instant forró csoki port.
Először viszont inkább azt mesélem el,
miért nem kóstoltattam velük ott helyben bármilyen más azonnal oldódó kakaóporból készült forró csoki italt.
Mindenki ismer legalább 2 féle kakaóport, kakaóhoz, forró csoki készítéséhez alkalmas alapanyagcsoportot.
- Az egyik a hagyományos kakaópor,
- a másik az instant kakaó/forró csoki porok.
Az egyik legismertebb instant kakaó márkát sokáig vettük és fogyasztották gyermekeim, mígnem - enyhe, de észrevehető - allergiás tünetek nem jelentkeztek egyikükön.
Bármilyen esetben, amikor ételallergiára gyanakszunk, és az nem annyira súlyos még, hogy orvoshoz szaladjunk - tehát tényleg csak a legenyhébb esetekben - érdemes válogatni, és a leginkább elhagyható ételféléket egy kis időre "száműzni".
Én is ezzel a módszerrel próbálkoztam, leállítottam annak a bizonyos kakaópornak, az abból készült kakaónak a fogyasztását.
Mert logikusnak tűnt azzal kezdeni, ami a legegyszerűbben kiiktatható. Beletrafáltam, az allergiás tünetek elmúltak.
(Anélkül, hogy túlragoznám: mindenki tisztában van az élelmiszeripari adalékok, tartósítók, színezékek, hozzáadott vitaminok fogalmával...)
Átálltunk a képen látható forró csoki porra. Mondanom sem kell, az allergiás tünetek nem jelentkeznek.
Kislányom nem csak kakaót iszik, nem csak a palacsintára szórva fogyasztja. Ő a fánkot is ezzel a forró csoki porral ízesítve eszi meg.
Az általam választott forró csoki por fogyasztását bátran ajánlom és javaslom mindenkinek, aki szereti a kakaót, a forró csokit.
Összetevők: növényi tejszín, nádcukor, tejpor, maláta kivonat, kakaó (9,3%), ganoderma kivonat (2,0%) és engedélyezett ízesítő (vanilin).
Tápanyag tartalom | |||||
100 gr termékben | 32 gr termékben | 100 gr termékben | 32 gr termékben | ||
Energia | 403,5 kcal | 129,1 kcal | Foszfor | 330,0 mg | 105,6 mg |
Szénhidrát | 71,9 g | 23,0 g | Nátrium | 150,0 mg | 48,0 mg |
Zsír | 8,8 g | 2,8 g | C-vitamin | 59,1 mg | 18,9 mg |
Fehérje | 7,3 g | 2,3 g | B3 vitamin | 17.3 mg | 5,5 mg |
ebből transz-zsírsav tartalom | * | * | |||
Kálium | 620,0 mg | 198,4 mg | Koleszterin | 14,0 mg | 4,5 mg |
Kalcium | 490,0 mg | 156,8 mg | Vas | 6,0 mg | 1,9 mg |
* nem kimutatható (< 0,1%) |
- A benne található tejpor lehetővé teszi, hogy forró vízzel elkeverve igazán finom forró csokit készítsünk belőle.
- Meleg tejjel finom kakaó is készíthető, ha valaki ezt jobban szereti. Én mindig tejjel készítem.
- Van benne annyi cukor, hogy további édesítést nem igényel.
- Magas a kakaó tartalma, ezért élvezeti értéke is magas.
- A vanília csak növeli kedveltségét.
- Hozzáadott ganodermát* tartalmaz, amely segít az egészségmegőrzésben.
*Ha kérdésed van a ganodermával kapcsolatban, vedd fel velem a kapcsolatot. Köszönöm.
Váljék egészségetekre!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése