Oldalak

2016. augusztus 18., csütörtök

Ajándékba instant forró csoki

Minden gyerkőc, aki válaszolt a kérdéseimre a Meglepetésfalnál, ma ajándékba kapott egy tasak instant forró csokit

Mindenképp olyan ajándékot szerettem volna adni lelkes kis játékostársaimnak, amely kapcsolódik a játékhoz, ugyanakkor nekik is érdekes és értékes.
Finom, de főleg egészséges.
Így esett a választásom egy bizonyos instant forró csokira.


Miért esett a választásom pont erre a forró csoki porra?

Több okból választottam a képen látható instant forró csoki port. 

Először viszont inkább azt mesélem el,
miért nem kóstoltattam velük ott helyben bármilyen más azonnal oldódó kakaóporból készült forró csoki italt.

Mindenki ismer legalább 2 féle kakaóport, kakaóhoz, forró csoki készítéséhez alkalmas alapanyagcsoportot. 
  • Az egyik a hagyományos kakaópor, 
  • a másik az instant kakaó/forró csoki porok.
Az egyik legismertebb instant kakaó márkát sokáig vettük és fogyasztották gyermekeim, mígnem  - enyhe, de észrevehető - allergiás tünetek nem jelentkeztek egyikükön.

Bármilyen esetben, amikor ételallergiára gyanakszunk, és az nem annyira súlyos még, hogy orvoshoz szaladjunk - tehát tényleg csak a legenyhébb esetekben - érdemes válogatni, és a leginkább elhagyható ételféléket egy kis időre "száműzni". 
Én is ezzel a módszerrel próbálkoztam, leállítottam annak a bizonyos kakaópornak, az abból készült kakaónak a fogyasztását. 
Mert logikusnak tűnt azzal kezdeni, ami a legegyszerűbben kiiktatható. Beletrafáltam, az allergiás tünetek elmúltak.
(Anélkül, hogy túlragoznám: mindenki tisztában van az élelmiszeripari adalékok, tartósítók, színezékek, hozzáadott vitaminok fogalmával...)

Átálltunk a képen látható forró csoki porra. Mondanom sem kell, az allergiás tünetek nem jelentkeznek. 

Kislányom nem csak kakaót iszik, nem csak a palacsintára szórva fogyasztja. Ő a fánkot is ezzel a forró csoki porral ízesítve eszi meg.

Az általam választott forró csoki por fogyasztását bátran ajánlom és javaslom mindenkinek, aki szereti a kakaót, a forró csokit.

Összetevők: növényi tejszín, nádcukor, tejpor, maláta kivonat, kakaó (9,3%), ganoderma kivonat (2,0%) és engedélyezett ízesítő (vanilin).
Tápanyag tartalom
100 gr termékben32 gr termékben100 gr termékben32 gr termékben
Energia403,5 kcal129,1 kcalFoszfor330,0 mg105,6 mg
Szénhidrát71,9 g23,0 gNátrium150,0 mg48,0 mg
Zsír8,8 g2,8 gC-vitamin59,1 mg18,9 mg
Fehérje7,3 g2,3 gB3 vitamin17.3 mg5,5 mg
ebből transz-zsírsav tartalom**
Kálium620,0 mg198,4 mgKoleszterin14,0 mg4,5 mg
Kalcium490,0 mg156,8 mgVas6,0 mg1,9 mg
* nem kimutatható (< 0,1%)


  • A benne található tejpor lehetővé teszi, hogy forró vízzel elkeverve igazán finom forró csokit készítsünk belőle. 
  • Meleg tejjel finom kakaó is készíthető, ha valaki ezt jobban szereti. Én mindig tejjel készítem.
  • Van benne annyi cukor, hogy további édesítést nem igényel. 
  • Magas a kakaó tartalma, ezért élvezeti értéke is magas. 
  • A vanília csak növeli kedveltségét.
  • Hozzáadott ganodermát* tartalmaz, amely segít az egészségmegőrzésben.
*Ha kérdésed van a ganodermával kapcsolatban, vedd fel velem a kapcsolatot. Köszönöm.

Váljék egészségetekre!

Tegyél egészségedért!Lemondások nélkül, élvezettel!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése